Optometristen Vereniging Nederland (OVN)
Name of team member

Optometrie informatie

Optometrie

Optometrist is een vrij nieuw beroep dat wettelijk erkend is als zorgverlener in de oogzorg (wet BIG).

Vroeger deed alleen de oogarts oogonderzoek en zorgde de opticien voor bril en lenzen maar nu zijn er dus ook optometristen die een optometrisch onderzoek doen om eventuele oogafwijkingen op te sporen. Als blijkt dat verder onderzoek nodig is dan wordt u gericht doorverwezen.

Naast de gebruikelijke oogmeting , worden ook de functies en gezondheid van de ogen doelgericht onderzocht. Hierbij maken we, naast onze expertise, gebruik van het meest moderne instrumentarium.
Zo maken we al meer dan 15 jaar foto’s van het netvlies en is in 2011 een zeer geavanceerde OCT-3D-scan aangeschaft, waarmee we zelfs de dieper liggende lagen kunnen bekijken.
Het begrip “netvliescheck” is dus niet nieuw voor ons: dat doen we al sinds vorige eeuw.

Photos_Products_3D_OCT_2000_640_480_q_Topcon_3D_OCT-2000_high_quality_imaging

 

Optometrist zijn we niet om een beetje oogarts te spelen. Optometrie maakt ons de betere opticiën, die niet alleen een perfecte oogmeting doet, voor de juiste bril, of de perfecte controle en aanpassing van uw contactlenzen, maar ook om op de langere termijn uw ogen in de gaten te houden om vermijdbare achteruitgang van uw zien te voorkomen.

Stegeman het enige optiekbedrijf in Coevorden waar optometristen werkzaam zijn. Wilt u naast een reguliere oogmeting  een volledig optometrisch onderzoek? maak dan gerust een afspraak.

Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Hierdoor zijn wij genoodzaakt om de kosten van oogmetingen en optometrisch onderzoek in rekening te brengen.
Bij aanschaf van een bril, glazen of lenzen worden de kosten van het onderzoek verrekend.  Zie tarieven 2018